lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Hållbara förpackningar till ekologiska livsmedel, myt eller verklighet - disputation 29 april

2016-04-05

Helena Lindh disputerar i Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH. Foto: Robert Olsson

Förpackningar kan ha en viktig funktion sett ur de ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhetsperspektiven.

-Jag tror att förpackningar faktiskt kan bidra till en mer hållbar utveckling av vårt samhälle. Ett exempel på deras möjlighet att påverka är att en gurka utan förpackning håller i ungefär tre dagar medan en gurka med plastfilm håller i 14 dagar. Förpackningen bidrar till en längre hållbarhet och ökar chansen att gurkan blir både såld och uppäten, säger Helena Lindh.

Helena Lindh disputerar i Förpackningslogistik vid Institutionen för designvetenskaper, LTH med avhandlingen Hållbara förpackningar till ekologiska livsmedel, myt eller verklighet? Opponent är dr Karli Verghese, Australien och handledare har varit professor Annika Olsson, Förpackningslogistik, Designvetenskaper, LTH.

Dag och tid: 29 april kl 10.15
Plats: Ingvar Kamprad Designcentrum, Sölvegatan 26 i Lund

Kontakta Helena Lindh för mer information: helena.lindh@plog.lth.se

Avhandlingen kan laddas ner här: https://lup.lub.lu.se/search/publication/8866639


Sidansvarig: