lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Forskningsprojekt om ätbara matförpackningar belönas

2020-11-24

flera inplastade gurkor

Idag har nästan all gurka som säljs i butik skyddsplast för att öka hållbarheten. Foto: Shutterstock

I fredags korades årets vinnare av Lidl Future Initiatives – Hållbarhetsakuten. Det berättar Dagligvarunytt den 23 november. Priset delas ut till forskningsprojekt som ska påskynda omställning till ett mer hållbart livsmedelssystem och som nu får ekonomiskt stöd för att vidareutveckla sina idéer och genomföra tester och piloter.

En av vinnarna är Saveggy AB som får drygt 2,1 miljoner kronor för att tillsammans med Lunds universitet ta fram ätbara livsmedelsförpackningar. Det handlar om biobaserad skyddsplast för exempelvis gurka, vilket även ska minska risken för matsvinn. Vahid Sohrabpour som står bakom Saveggy AB är tidigare forskare i Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH, med fokus på bland annat miljövänliga försörjningskedjor.

Notisen är hämtad från nyheten ”Hållbarhetsakuten: Här är företagen som delar på elva Lidl-miljoner” i tidningen Dagligvarunytt, skriven av Agneta Renmark, publicerad 2020-11-23.

Läs mer om Lidl Future Initiatives – Hållbarhetsakuten på Lidls webb


Sidansvarig: